X
تبلیغات
بهداشت محیط سراوان - اطلاعیه و هشدارها

اين روزها تب استفاده از ظروف يكبار مصرف به قدري فراگير و گسترده شده ‌است كه برخي از مردم حتي در مهماني‌هاي دوستانه خود ترجيح مي‌دهند براي صرفه‌جويي در وقت و انرژي خود از اين ظروف استفاده كنند و در سال‌هاي اخير شاهد افزايش روزافزون مغازه‌ها و فروشگاه‌هاي ظروف يكبار مصرف هستيم.

اين در حالي‌ است كه مسوولان بهداشت كشور به طور مداوم در مورد خطرات استفاده بي‌رويه از ظروف يكبار مصرف هشدار مي‌دهند و دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي، درماني ايران براساس تحقيقات صورت گرفته اعلام كرده‌است، استفاده از ظروف يكبار مصرف خطر ابتلا به سرطان كبد را افزايش مي‌دهد. اين ظروف علاوه بر سمي بودن به دليل آزاد كردن ماده «منومر استايرن» باعث ايجاد سرطان كبد مي‌شوند. در اطلاعيه‌اي به نقل از اين دانشگاه تاكيد شده‌است؛ مردم براي نوشيدني‌هاي گرم از ليوان‌هاي كاغذي يا ظروف پلي استايرني سفيد رنگ و براي نوشيدني‌‌هاي سرد از ظروف پلي استايرني بي‌رنگ و شفاف استفاده كنند و از ريختن مواد داغ در ظروف يكبار مصرف خودداري كنند.
مهندس سيد رضا غلامي، رئيس اداره بهداشت مواد غذايي وزارت بهداشت و درمان هم با تاكيد بر استفاده از ظروف يكبار مصرف با رنگ شيري و كدر و داراي مجوز وزارت بهداشت در مواقع لازم تصريح كرد: ظروف يكبار مصرف با رنگ شفاف، روشن و شيشه‌اي بايد براي مواد غذايي سرد استفاده شوند و تحت هيچ شرايطي نبايد براي توزيع مواد غذايي داغ از آنها استفاده كرد، چون مواد غذايي داغ در ظروف يكبار مصرف با رنگ روشن و شيشه‌اي به علت ضعيف بودنشان موجب آزادشدن مونومرها (مواد شيميايي) مي‌شود و اين مونومرها چون شيميايي هستند سلامت انسان‌ها را به مخاطره مي‌اندازند و سرطان‌زا هستند.
وي در ادامه خاطرنشان كرد: : اگر قرار است غذاهاي طبخ شده پس از دو ساعت ماندگاري در اين ظروف مصرف شوند بايد غذا در شرايط مطلوب يعني زير دماي ۱۴درجه يا بالاي ۶۰ درجه نگه‌داشته شود. بهتر است، اين مواد غذايي را روي شعله ملايم گاز قرار داد تا از آلودگي ثانوي جلوگيري شود.
زماني كه براي اولين بار ظروف يكبار مصرف وارد بازارها شدند، همه نفس راحتي كشيدند و به خود وعده زندگي سالم‌تر و البته راحت‌تري دادند. در حال حاضر سا‌ل‌هاست كه اين ظروف حتي در نذري‌ها و سفره‌هاي ما جاي خود را باز كرده‌اند و از زماني كه نذري در سيني‌ها و ظروف فلزي در بين مردم پخش مي‌شد زمان زيادي گذشته ‌است. كساني كه حداقل يك وعده غذاي خود را در ادارات و سازمان‌ها مي‌خورند از جمله كساني هستند كه هر روز در معرض خطرات اين ظروف قرار دارند، اما به راستي اين صرفه‌جويي‌ها در زمان و البته هزينه به چه بهايي انجام مي‌شود؟ سلامتي مصرف كنندگان؟
استفاده مكرر و نادرست از اين ظروف خطرات جدي به دنبال خواهد داشت. برخي از انواع پلاستيكي اين ظروف در دماي بالاتر از 140 درجه سانتيگراد منجر به بروز سرطان در افراد مي‌شود. با ريختن غذاي داغ و چرب در آ‌نها هم محيط خوبي براي رشد انواع ميكروب‌ها به وجود خواهدآمد. استفاده از ظروف پلي اتيلني كه با علامت اختصاري (PE) و پروپيليني(PP) و پلي استايرني فوم‌دار (EPS) و (HIPS) نشان داده‌مي‌شوند و سفيد رنگ هستند براي بسته بندي و نگهداري محصولات لبني، روغن و سركه و مواد غذايي گرم و مرطوب بلامانع است اما براي نگهداري غذاهاي داغ مثل آش و غيره مناسب نيستند. در ضمن ظروف پلي استايرني شفاف (‌GPPS) براي نوشيدني‌هاي سرد ساخته مي‌شوند و ريختن مواد داغ مثل چايي در آنها خطرناك است. اين در حالي است كه اغلب مردم از اين خطرات و موارد استفاده هر كدام از اين ظرف‌ها بي‌اطلاع هستند و لازم است اطلاعات مربوط به موارد مجاز استفاده و ممنوعيت‌هاي آن به صورت پلمب و يا اتيكت روي محصول درج شود.

مراقب ظروف غيراستاندارد باشيد
دكتر نسرين‌السادات علوي ، عضو هيات علمي جهاد دانشگاهي مي‌گويد: اصولا ظروف يكبار مصرف براي يك بار استفاده ساخته شده‌اند زيرا در صورت تكرار شيارهاي بسيار كوچكي كه قابل رويت هم نيستند در آنها به وجود مي‌آيد كه علاوه بر مستعد كردن شخص به عفونت‌هاي دستگاه گوارش به علت آزاد كردن مولكول‌هاي آلي و صنعتي به داخل آب يا غذا، انسان را در معرض انواع سرطان قرار مي‌دهند.
وي با اشاره به اينكه در فصل تابستان خيلي‌ها از بطري‌هاي يكبار مصرف آب براي تهيه آب خنك از طريق يخ بستن آب استفاده مي‌كنند، مي‌افزايد: ثابت شده است وقتي يخ درون ظروف يكبار مصرف آب مي‌شود از جداره بطري مواد سرطانزا به درون آب آزاد مي‌شود.
وي گفت: فلاسك يا قمقمه براي حفظ خنكي آب وسيله‌اي مناسب‌تر و مطمئن‌تر است.
اما همه داستان مضرات ظروف يكبار مصرف به همين جا ختم نمي‌شود. در كنار آنچه در مورد اين ظروف گفتيم، خطر استفاده از ظروف غير استاندارد هم هميشه در كمين مصرف‌كنندگان است. كارشناسان مسائل بهداشتي با هشدار نسبت به تاثيرات زيانبار توليد و مصرف بي‌رويه ظروف يكبار مصرف غير استاندارد مي‌گويند: با توجه به سبك و محكم بودن و فراواني نايلون كه دليل اصلي گرايش زياد مردم به ظروف و به تبع آن توليد انبوهشان است، مسوولان بايد نظارت بيشتري نسبت به عملكرد واحدهاي توليدي ظروف يكبار مصرف داشته‌باشند و از ادامه كار واحدهاي توليدي بدون مجوز و پروانه بهداشتي جلوگيري كنند. بررسي‌ها حاكي است درصد قابل ملاحظه‌اي از كارگاه‌هاي توليدكننده اين محصولات داراي مجوز مورد تاييد نيستند و به شكل غير قانوني از ضايعات بهره‌برداري مي‌كنند و به دليل نبود كنترل كافي و دقيق انواع پلاستيك‌ها با مواد ديگر جمع‌آوري و بازيافت مي‌‌شوند.

چرا آب معدني؟
يكي ديگر از موارد استفاده فراوان از ظروف يكبار مصرف بسته‌بندي آب‌هاي معدني در آنهاست. استفاده از بطري‌ها علاوه بر هزينه بالاي اقتصادي، آلودگي زيست‌محيطي را نيز تشديد مي‌كند كه در مقام مقايسه، استفاده از آب لوله‌كشي شهري بسيار بهتر و مقرون به صرفه‌تر است.
بازيافت و نكات بهداشتي زباله‌ها نيز مساله حائز اهميتي است كه حتي در تهران كه به ظاهر داراي سيستم بازيافت است، باوجود صرف انرژي و هزينه بسيار امكانپذير نيست چه رسد به شهرها و شهرستان‌ها كه غالبا از سيستم‌هاي بازيافت زباله اساسا بي‌بهره هستند. اين در حالي است كه اين بطري‌ها و به طور كلي ظروف و بسته‌بندي‌هاي پلاستيكي درصد بالايي از زباله‌ها را در تهران و تمام شهرستان‌ها تشكيل مي‌‌دهند.
نمونه بارز آن توده‌هاي بطري و ظروف يكبار مصرف شناور در سواحل شمال و جنوب كشور است. به ويژه استان‌هاي شمالي كشور كه مدت‌هاست با بحران زباله روبه‌رو هستند. گويي منظره‌اي از انواع زباله‌هاي شناور و پراكنده در گوشه و كنار، قرار است جزئي لاينفك از چشم‌اندازهاي شهري و طبيعي (و به اصطلاح گردشگري) ما؛ نه فقط در شهر و كوي و خيابان كه در جنگل و ساحل نيز باشد. طبق بررسي‌هاي انجام شده از سوي محافل پژوهشي جهان از جمله موسسه ديده‌بان جهاني، محققان اين موسسه هشدار داده‌اند كه در صورت ادامه اين برداشت‌ها، رودخانه‌ها و جريان‌هاي محلي و سفره‌هاي آب زيرزميني براي پر كردن بطري‌ها، رو به خشكي و نابودي مي‌گذارند. به‌راستي چرا ما تا اين حد وابسته به ظروف يكبار مصرف و پلاستيكي شده‌ايم، ظروفي كه سلامت فردي و عمومي جامعه را تهديد مي‌كند و زباله‌هاي آن به يكي از معضلات بشر امروز تبديل شده‌است؟
منبع: روزنامه تهران امروز

 

آشنایی با آنفلو انزای خوکی و راههای پیشگیری و درمان آن  

آنفلوانزاي خوكي چيست؟

يك بيماري حاد تنفسي شديدا واگيردار است كه به وسيله يكي از چند نوع ويروس نوع A آنفلوانزاي خوك ايجاد مي شود.

از چهار نوع ويروس، (H3N1,H3N2,H1N2,H1N1) نوع H1N1 متداولتر از بقيه است. لازم به ذكر است كه اين آنفلونزا به دليل اينكه انتقال از انسان به انسان در آن ثابت شده است بسيار حائز اهميت است.

بيماري چه علائمي دارد؟

علائم بيماري در خوكها شامل: تب، خمودگي،سرفه،‌عطسه، مشكلات تنفسي، تورم و قرمزي چشمها و آبريزش بيني و چشمها مي باشد.

علائم بيماري در انسان شامل: تب، بي حالي،‌بي اشتهايي و سرفه و پاره اي از موارد آبريزش بيني، گلو درد،‌تهوع و استفراغ و اسهال ديده شده است.

راههاي انتقال ويروس چيست؟

ويروس از طريق قطرات ريز تنفسي از بيني و دهان شخص آلوده، به هنگام سرفه و عطسه كردن پخش مي شود و اگر افراد هنگام سرفه و عطسه كردن از هيچ پوشش و يا دستمالي استفاده نكنند و دستها به ويروس آلوده شود سطوحي مثل دستگيره در، صفحه كليد كامپيوتر، تلفن همراه،‌تلفن معمولي، و شير آب و ... آلوده خواهند شد.

مردم چگونه مبتلا مي شوند؟

1-      تماس مستقيم و غيرمستقيم با خوكهاي آلوده.

2-      انتقال انسان به انسان از طريق سرفه كردن ، عطسه كردن و تماس با شئي آلوده و قطرات تنفسي.

توجه : با خوردن گوشت خوك پخته آلودگي انساني صورت نمي گيرد و با درجه حرارت 160 درجه فارنهايت يا 70 درجه سانتيگراد ويروس از بين مي رود.

دوره كمون بيماري:‌بين 5  - 10 روز متغير است.

*بيماري واكسن جهت مصونيت ندارد.

توصيف موارد باليني:

بيماري تنفسي ناگهاني تب دار ( تب بيش از 38 درجه) با طيفي كه مي تواند از موارد مشابه آنفلوانزاي (مورد خفيف) تا  پنوموني متفاوت باشد.

مورد قطعي آنفلوانزاي خوكي :

بيماري است كه علاوه بر علائم باليني ياد شده با يكي از روشهاي زير عفونت وي با ويروس آنفلوانزاي خوكي H1N1 تاييد شده باشد: 1) Real time PCR 2)كشت ويروس 3) افزايش 4 برابر در تيتر آنتي بادي خنثي كننده آنفلوانزاي H1N1

مورد احتمالي ابتلا به آنفلوانزا:

الف) فردي كه علائم باليني منطبق با بيماري دارد

ب) يا كسي كه به علت بيماري تنفسي حاد بدون تشخيص فوت نموده و از نظر اپيدميولوژيكي با منطقه اي كه در آن مورد احتمالي و يا حتمي بيماري يافت شده، ارتباط داشته باشد.

تذكر: در كشورهايي كه طغيان غيرمعمول بيماري حاد تنفسي تشخيص داده مي شود بايد فورابه WHO اطلاع دهند ولي اين اطلاعات تا زماني كه موارد مشكوك با بررسي آزمايشگاهي تبديل به موارد محتمل يا قطعي نشود درآمار معتبر جهاني بيماري وارد نمي شوند.

تعريف يك خوشه بيماري:

يك خوشه شامل 2 نفر يا بيشتر است كه با علائم يك بيماري تنفسي ناگهاني بدون تشخيص باضافه يكي از دو حالت زير گزارش شده اند:

الف - تب بيش از 38 درجه

ب‌-  فوت به دنبال آن بيماري.

ضمنا لازم است افراد عضو يك خوشه شرايط زير را داشته باشند:

الف) ارتباط زماني:‌موارد عضو يك خوشه نبايد از لحاظ زمان شروع علائم بيش از 14 روز از همديگر فاصله داشته باشند.

ب) ارتباط مكاني: موارد عضو يك خوشه بايد ساكن يك منطقه جغرافيايي باشند يا از لحاظ اپيدميولوژيك با همديگر مرتبط باشند.

* شرايطي كه شك برانگيز بوده و بررسي و تحقيق اوليه در خصوص موارد احتمالي آنفلوانزاي خوكي (H1N1) A را ضروري مي سازد:

1-  مشاهده خوشه هاي بدون تشخيص از بيماريهاي مشابه آنفلونزا يا عفونت تنفسي تحتاني. 2- بروز بيماري تنفسي شديد بدون تشخيص در يك يا چند نفر از كاركنان سيستم درماني كه مسئول مراقبت از بيماران تنفسي هستند. 3- مشاهده مداوم شكست پاسخ درماني و يا مرگ ناشي از بيماري تنفسي شديد تحتاني 4- بروز تغييراتي در شاخصهاي يك اپيدميولوژيك خصوصا: الف- افزايش موارد مرگ ناشي از بيماريهاي تنفسي(اعم از مشابه آنفلوانزا يا بيماري تنفسي تحتاني) ب- افزايش موارد بيماري شديد تنفسي در افراد بزرگسال يا نوجوان كه قبلا از نظر جسمي سالم بوده اند.

·         وجود ريسك فاكتورهاي اپيدميولوژيك شك برانگيز نسبت به آنفلوانزاي خوكي A، شامل :‌

الف- تماس نزديك با موارد تاييد شده آنفلوانزاي خوكي در زماني كه فرد بيمار بوده.

ب- مسافرت اخير به منطقه اي كه موارد قطعي آنفلوانزاي خوكي ديده شده است.

تذكر: منظور از تماس نزديك با آنفلوانزاي خوكي (H1N1)  A يكي از حالات زير است:

·         مراقبت از بيماري محتمل يا قطعي.

·         زندگي با وي در يك منزل.

·         تماس با ترشحات تنفسي يا مايعات بدن يك بيمار محتمل يا قطعي.

آيا بيماري قابل درمان است؟

4 نوع داروي آنتي ويرال براي درمان وجود دارد شامل: گروه (آمانتادين و ريما نتادين) و گروه (اوسلتاميوير و زاناميوير) (oseltamivir or tamiflu)

چگونه بيماري تشخيص داده مي شود؟

1-      تهيه نمونه از گلو از ظرف 4- 5 روز اوليه بيماري جهت انتقال بر روي محيط كشت و يا انجام RT-PCR

2-      دو هفته بعد از گرفتن نمونه سرم براي تعيين Ab مجددا خونگيري شود تا افزايش تيتر Abاثبات شود.

چه اقداماتي را براي محافظت از خودمان انجام دهيم؟

1-      شستن دستها با آب و صابون 2- پوشاندن دهان و بيني هنگام سرفه و عطسه 3- خودداري ازتماس با افراد مشكوك به بيماري.

نكته مهم:‌رعايت نكات بهداشتي فردي و اجتماعي و پرهيز از نگراني بي مورد در عين هوشياري و احتياط(به فكر بيماري بودن)،‌ بسيار كمك كننده و راهگشا خواهد بود.

 


هشدار بهداشتي

يكي از اهداف مهم برنامه هاي توسعه كشور تامين حفظ و ارتقاي سلامت جامعه مي باشد.با عنايت به تغيير الگوي زندگي و صنعتي شدن آن يكي از عوامي كه بر سلامت و امنيت غذايي موثر است ، استفاده از ظروف يكبار مصرف براي نگهداري – حمل و نقل – عرضه و سرو مواد غذايي و آشاميدني مي باشد استفاده از ظروف يكبار مصرف كه در ساخت آنها مشتقات مواد نفتي، مواد زائد بكار رفته است ، علاوه بر تهديد سلامتي استفاده كنندگان به دليل تجزيه پذير نبودن سالها در محيط زيست ( آب و خاك) باقي مانده و سپس به زنجيره مواد غذايي انسان بعنوان يك آلاينده شيمايي وارد مي شود. لذا استفاده از ظروف يكبار مصرف ساخته شده از مواد نفتي و زائد براي بسته بندي مواد غذايي و آشاميدني از نظر بهداشتي مورد تائيد نمي باشد.لازم است جهت ارتقاي سطح سلامت جامعه ، نمايندگيهاي فروش ظروف يكبار مصرف نسبت به عرضه ظروف يكبار مصرف گياهي(بر پايه نشاسته ذرت) داراي مجوز از وزارت بهداشت و درمان بجاي ظروف يكبار ساخته شده از مواد نفتي و زائد در ظروف مدت حداكثر دو ماه اقدام كنند و هم چنين مراكز طبخ،تهيه و عرضه سرو مواد غذايي وآشاميدني ، سلف سرويسها، رستورانها، تالارهاي پذيرايي ، پانسيون ها، آبدارخانه ها، ادارات، بيمارستانها نيز از ظروف يكبار مصرف گياهي( بر پايه نشاسته ذرت) كه داراي مجوز از وزارت بهداشت مي باشد استفاده نمايند0

مركز بهداشت شهرستان سراوان

بهداشت محيط


کاربران گرامی 
ضمن عرض خسته نباشید
به استحضار می رساند که ستاد فوریتهای  سلامت محیط به منظور اقدام سریع در شرایط غیرمعمول (حوادث ، بلایا، تخلفات بهداشت محیط و بهداشت حرفه ای و...) در مرکز سلامت محیط و کار معاونت سلامت وزارت بهداشت تشکیل و فعال گردید ، خواهشمند است در صورت ضرورت با تلفن 09678 و۵۲۲۲۸۰۷تماس حاصل فرمایید.


هشداربهداشتي

     متصديان محترم  اماكن عمومي ومراكزپذيرايي  وتفريحي، مراكز توزيع وفروش مواد غذايي، خرازيها وسايرمكانهاي كسب ودكه ها و...  استعمال وعرضه وفروش هرگونه مواد دخاني (قليان،سيگار، پيپ ،تنباكو،پان پراك،پان، نسوار،گوداكوو... )درهرنوع مكان كسب وبصورت دست فروشي ممنوع ميباشد(بجزفروش سيگارآن هم درمكانهاي كسبي كه داراي مجوز عامليت فروش از شركت دخانيات باشند) . بديهي است در صورت مشاهده استعمال ، فروش وعرضه هرگونه مواد دخاني برابر قانون برخورد مي شود. ومتخلفين ضمن اينكه به جريمه هاي نقدي محكوم خواهند شد.مكان كسب آنها درصورت تكرار تخلف برابر آيين نامه ماده 13، وقانون جامع مبارزه ملي به استعمال دخانيات  پلمب خواهد شد .


هشدار به مرغ فروشی و مرغ پرکنی ها

                   هشدار به مرغ فروشی و مرغ پرکنی ها

     با توجه به ممنوعيت فروش مرغ زنده  ومرغ پركني  بصورت غير مجاز  و مصوبات جلسه فرعي كارگروه بهداشت ودرمان وتامين اجتماعي  شهرستان سراوان مورخ 25/9/87 بدينوسيله  به شما اخطار ميشود كه ظرف مدت دوماه (1/10/87 لغايت 30/11/87) نسبت به تغيير وضعيت  وكاربري وبهسازي مكان كسب خويش وتامين زنجيره سرد( از مرغ فروشي زنده ومرغ پركني به فروش مرغ كشتارروز ) اقدام نمائيد . بديهي است درغير اينصورت برابر مقررات برخورد خواهد شد .


هشدار به قلیانسراها

هشدار به متصدیان قلیانسراها

       باتوجه به اخطاریه های صادرشده ونزدیک شدن پیگیری اخطاریه هاخواهشمنداست درخصوص جمع آوری قلیان هاوعدم عرضه قلیان اقدام نمایید.درغیراینصورت برابرمقررات درموعدمقرراقدام خواهدشد.

شبکه بهداشت ودرمان شهرستان سراوان

مرکزبهداشت شهرستان سراوان

بهداشت محیط سراوان

 
 
صفحه نخست
پست الکترونیک
آرشیو
درباره وبلاگ
این وبلاگ توسط میثم بزرگ زاده با حمایت و پشتیبانی مهندس بزرگ زاده در دیماه 87 طراحی گردید.

 

 RSS

POWERED BY
BLOGFA.COM


Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت